2020-08-19 12:48:55• hírek • Bede Emőke

Külföldi rendszámú autókat ellenőrzött a rendőrség

Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Egyetlen hét leforgása alatt több mint 8 ezer külföldre bejegyzett autót ellenőriztek a Román Rendőrség közlekedési osztályának munkatársai, melynek nyomán 82 nem kapta vissza a forgalmi engedélyét, tájékoztat szerdai közleményében a rendőrség.

Az augusztus 11–17. között zajló országos akció során természetesen nem csak a külföldi autókat állították félre: az egy hét alatt több mint 58 ezer jármű vált a rendőri ellenőrzések alanyává, ezek közül 8 181 volt külföldi rendszámmal ellátva. A KRESZ-szabályokat be nem tartó autósokra összesen 58 683 helyszíni bírságot szabtak ki, ezek közül 2023-at az „idegenekre”.


Természetesen voltak, akik nem úszták meg ennyivel, hiszen jogosítványuk bánta a szabályokat semmibe vevő vezetést. A hét folyamán összese 3 392 jogosítványt függesztettek fel, ezek közül 218 tartozott a külföldi rendszámú autókat vezető sofőrökhöz, a bevont forgalmi engedélyek száma pedig elérte a 1 079-et, melyek közül 82 olyan kocsihoz tartozott, melynek rendszámtábláján nem a RO felségjel szerepelt. Utóbbiak kapcsán a rendőrség azt is közölte, hogy 44-et az időszakos műszaki felülvizsgálat hiánya miatt vontak be, további 32 esetben pedig az autó nem rendelkezett felelősségbiztosítással.


A 2020-as év első hat hónapjában 447 olyan közlekedési baleset történt az országban, melyben külföldi rendszámú autó is érintett volt. Ezekben 46 személy vesztette életét, 149-en súlyos sérüléseket szenvedtek, további 463 fő pedig kisebb karcolásokkal, zúzódásokkal úszta meg a közúti incidenst - emlékeztet a rendőrség. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: